Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Dagmamma på visitkortet?

August 21st, 2018 | Posted by Jess in Annat. | Jobb.

Teaser:

  • Idag träffade jag en dagmamma för att prata om hennes vardag som dagmamma. Förra veckan träffade jag en kvinna som är ansvarig för dagmammor på kommunen. Jag funderar nämligen starkt på att själv bli dagmamma. Dagbarnvårdare. Ett yrke som eventuellt håller på att dö ut i Sverige, men som är populärt här. Tyskland – alltid lite efter.
  • Men för att få tillåtelse att passa någon annans barn och få betalt för det, så måste många saker till. Man ska ha gått en utbildning som är sex månader lång. Man ska ha tillgång till en trädgård. Man ska ha ett boende som är “lämpligt”.
  • Kursen kan jag tänka mig att gå, men trädgården får vi nog kanske jobba på. Det hade kunnat bli så fint bakom huset där vi bor nu. En liten plätt med gräs till mina och kanske andras barn. Det krävs dock mycket jobb och säkert också mycket stålar, innan man kan låta en unge tulta omkring där.
  • Så dagmammafunderingarna snurrar vidare i mitt huvud, marineras. Kanske berättar jag mer en annan dag.
  • You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *