Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Dagens 2 mars

March 2nd, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Hej.

Idag har det inte blivit så mycket bloggande. Mest eftersom jag strävat efter att få klart mina skrivarläxor inför söndag så att jag ska slippa plugga hela dagen imorgon.

Imorse vaknade jag i panik och trodde att det var så sent att Eric redan skulle ha gått och lagt sig, men det var det inte så vi hann prata en stund innan min dag drog igång på riktigt och han stupade i säng.

Jag skrev färdigt min handlelista och packade ryggsäcken med plånbok och två handlekassar och tog mig upp till skolan. Hämtade två påskrivna papper på Dianas kontor och sen skulle jag försöka maila dessa till två anställda på Malmö Högskola. Hade alltså tänkt scanna in dem och maila direkt men fast att jag gjorde mitt bästa så verkade det inte funka. Fick till slut tag på kunnig personal som upplyste mig om att den scannern/kopiatorn jag klöddat med inte var ansluten till internet. Där kan felet alltså ha legat. Istället testade jag en annan stor sak och då funkade det direkt. Skönt.

Sen tog jag bussen genom utkanterna av ett soligt och varmt Adelaide. Hela mataffären och även mina sambos hyllor i kylen är fulla av fettsnåla produkter och lightprodukter. De har aldrig hört talas om LCHF till exempel och tror fortfarande att fett är det farligaste som finns. Därför var jag aningens skeptisk till att hitta bakingredienser till mitt fröbröd i mataffären, men tji fick jag. Det fanns en hälsokost del där jag hittade både mandelmjöl, linfrö och andra goda ingredienser, så nu ska här bakas!

Efter att jag blivit nån svensk tusenlapp fattigare åkte jag hem igen och släpade upp all maten hit. Sen gick jag med tvätten till tvättstugan och bekantade mig med jättetvättmaskinerna som finns där. Kan nog funka att tvätta alla kläder jag tog med mig på en gång. Vilket kanske i och för sig säger mer om hur lite jag fick med mig än om hur stor tvättmaskinen är.

Sen satt jag framför datorn och blev plötsligt drabbade av novellinspiration, så då skrev jag första utkastet av den, som inte ska vara inne förrän nästa vecka igen, egentligen. Känns skönt. Surfade lite. Pratade med Eric när han vaknat. Åt halloumi och stekta champinjoner till kvällsmat och resten av jordgubbarna på det.

Sen satt  jag och snackade skit med Mariko och Alicia i soffan medans vi kollade på 27 Dresses och jag gjorde färdigt veckans läsedagbok. Nu slipper jag alltså plugga imorgon!

Nu väntar snart sängen. Får se om jag orkar skriva ett tidsinställt inlägg också. Kanske.

Hejdå!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *