Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Bilar och buss.

March 28th, 2012 | Posted by Jess in Annat. | Australien.

Vad är det nu public transportation heter på svenska… Lokaltrafik? Nej… Amen vad sören! Ska jag behöva googla det! Kollektivtrafik! (Ja, jag googlade.)

Okej, så kollektivtrafiken här utanför Adelaide är inte så bra. Jag hade kunnat sätta det här som en “Jag saknar”-grej och förklara att jag längtar efter Frankfurt där man aldrig kollar tåg/tunnelbana/busstider utan bara går dit och väntar tills det kommer en och tar en med. Iallafall. Man kan göra det här med, men risken finns att man måste vänta ett ganska långt tag.

Bussarna in till Adelaide går alltså inte alls ofta, särskilt inte på kvällen. Likadant är det med bussarna till Marion, grannförorten där köpcentret, affärerna och civilisationen är som närmst. Farkosterna är gamla och skruttiga och dessutom tar resan också en massa tid. Därför kör människor bil.

Min sambo Lindsey har till exempel en bil som jag har åkt med två gånger. Det är praktiskt. Avstånden är ju ganska stora och sådär också. Ah, nu har jag helt tappat tråden som ledde till det jag skulle säga.

Skitsamma. Nummerskyltarna har samma princip som i Sverige med tre bokstäver först och sen tre siffror. Lite hemtrevligt sådär.

 

Ny bil.

Gammal bil.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *