Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Balkongjobb och Bornheim

July 11th, 2013 | Posted by Jess in Mat. | Tyskland.

(Sitter vid Erics dator som inte har bokstaven a med prick ovanför lättillgänglig, sa ni far klara er utan den.)

Gardagen var produktiv. Jag började dagen med att leta lägenhet, ringa pa annonser och sadar. Sen tog jag taget hem till Erics föräldrar som bor i en stad utanför Frankfurt. De bjöd pa lax till lunch, vilket alltid är lyx för mig eftersom Eric inte äter fisk sa lagar vi ocksa aldrig det här hemma. Far bli ändring pa det när vi bor ihop tror jag, älskar fisk. Iallafall, efter lunchen gick jag upp till hemmakontoret de ställt i ordning at mig pa balkongen. Ett litet bord med duk, en stol och ett glas vatten. Datorn hade jag med mig själv. Sen jobbade jag med mitt extrajobb i nagra timmar. Haller pa att översätta en bok om ledarskap för ett företag som kontaktade mig pa internet. Det är okej betalt och jobbet är ganska enkelt, däremot är den svenska texten som jag översätter till engelska fruktansvärt dalig. Men jag tycker ända att det är ett kul jobb som passar bra att göra lite varstans och lite närsomhelst.

Kristina kom upp med jordgubbar efter ett tag, snacka om lyx pa kontoret. Det var väldigt varmt och när klockan närmade sig 16.30 gav jag upp för dagen och tog mig tillbaks till stan. Träffade Eric i stadsdelen Bornheim där vi hade tva lägenhetsvisningar inbokade. En med en liten, konstig man som visade en lägenhet med heltäckningsmatta i sovrummet och daligt utförd renovering. En annan i en toppenfin lägenhet med mysig balkong, men med opraktiskt matrum och tre trappor upp utan hiss. Ingen av dem kommer att bli vart hem, men det känns ända nyttigt att titta och känna pa marknaden. Om inte annat sa lär man sig vad man inte vill ha.

Vi käkade en snabb middag pa Schönerberger (sallad med kalkon och champinjoner) och tog tunnelbanan hem igen.

Jag har hittat en fin cykel jag vill ha.

Jessicabild1

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One Response



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *