Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Bal på slot.. Skolan.

June 9th, 2012 | Posted by Jess in Australien. | Friends.

Alltså. Igår var det dags för det som här i The Village har annonserats ut som The Ball, balen. Sista festen innan terminen är slut eftersom det nu nalkas tentaperiod. Nästa vecka ska alla plugga livet ur sig själv för sen följer två veckor då alla skriver sina tentor. Utom jag. Och några till som inte har tentor utan tretusen uppsatser istället.

Iallafall, tillbaks till balen. Jag var finklädd. Finsminkad. Fönade till och med håret, på den nivån var det! Vi hade betalt trettio dollar för våra biljetter, typ 210 kronor, för det bjöds det på tvårättersmiddag.
Problemet var att de flesta i byn hade blivit avskräckta antingen av priset på biljetten eller av dresscoden som var formal. Så därför var det inte alls många där. Och av de som var där så var ungefär hälften finklädda och hade ansträngt sig och resten var slarviga och fulla.

Mariko, Lindsey, Julia och jag vandrade dit tillsammans och var först på plats en minut innan det började. Sen kom det några till. Till förrätt åt jag lite räkor med sallad. Till huvudrätt kycklingbröst med tomatsås. Till efterrätt unnande jag mig en Cola light. Det var riktigt festligt. Inte. Det blev liksom inte mer än så av det. Hälften av folket gick hem direkt efter maten. Några försökte dansa lite stelt bredvid borden som de inte tog bort. DJn kämpade på vid sitt bord och höjde ljudet hela tiden så att det blev svårare och svårare att prata.

Vi höll ut till 22.30, sen gick vi hem.

Väl hemma satt vi framför tvn i pyjamasbyxor och tittade på film och fnittrade innan jag somnade ganska nöjd ändå. Det finns fina människor här.

20120609-210743.jpg

20120609-210804.jpg

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *