Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Babysim- Skärselden jag utstår för mitt barns skull

January 18th, 2016 | Posted by Jess in Filosoferande. | Ungen

Molly sa precis att hon älskade att läsa min blogg och då blir jag glad – hej Molly!

Idag har Elsa och jag varit på språng hela dagen. Vi började med simning där läraren är en sjukt aggressiv Spinster, nucka- får man säga så?, som spenderar hela halvtimmen vi är i vattnet med att skrika åt oss och sucka irriterat åt allt vi gör fel. Men Elsa gillar’t så jag står ut den här terminen också, sen bokar jag in oss på musikgrupp istället tror jag. Nåt där man får ha kläderna på sig och inte har lärarens himlande ögon i nacken hela tiden.

Bebbarna får på sig baby-armpuffar som sitter kloss intill huvudet och gör att deras knubbiga armar sticker rätt ut från kroppen. Och sen flyter de! Jag måste bara se till att hon inte får ner hakan under vattenytan och tar en shot klorvatten, men annars guppar hon omkring som ett litet sött flöte med fluffigt vått hår på toppen. Hon börjar dessutom bli bättre och bättre på att kontrollera sig själv i vattnet med puffarna på. En spark med benen för att ligga på rygg och spana på solkatterna i taket och sen fram med armarna och en spark till med benen så är flötet tillbaks.

Som avslutning idag satte vi alla ungarna på en stor frigolitflotte och hoppade omkring med den så att vattnet kom in som vågor över deras ben. Elsa satt och höll arm med Max bredvid, väldigt gulligt såklart. Sen räknar vi till tre och drar ner dem i armarna, ett såkallat magplask. Här brukar tjejerna Matthiesen också få skäll för att alla andra är så söliga och Elsa vill inte göra nåt freaking tandemplask så hon är otålig och fryser och vill i igen. Då skriker lärarinnan med sin läppstiftade mun, högt och gällt, “nån tjuvstartade! Vem tjuvstartade!? Greta?!” Och då menar hon oss för hon kan bara ett “svenskt” namn och det är Greta, det är en annan unge i en annan grupp med en annan mamma. En gång tvingade hon mig att fråga Gretas mamma om vi skulle ta en fika nån gång eftersom vi båda två uppenbarligen var skandinaver. Det visade sig att Gretas mamma aldrig varit norr om Berlin.

Så “Greta” och jag får lite sura miner och nån spydig kommentar, men det skiter vi i för jag bryr mig mer om att min unge har kul i bassängen än att läraren får sin dagliga fix av synkroniserat bebismagplask.

Ja, och sen duschar vi. Idag kissade Elsa på mig när jag hade henne på höften i väntan på duschplats, så då hade vi båda skäl att tvåla in oss lite extra, Elsa i skrevregionen och jag längs sidan av magen och hela benet. Annars brukar jag fokusera på att snabbt få bort kloret från lillstrumpan och få ut oss därifrån innan, you guessed, läraren blir sur och börjar gala.

Efter det är varje minut dyrbar, det gäller att få på Elsa kläderna så fort som möjligt innan hon blir kall och på att hon är hungrig och trött och kanske lite bajsnödig och sur på mig för att hon inte får äta på schampot. Sen återstår runt 15-20 sekunder för mig att kämpa upp mina kläder för våt blekfet kropp, jag har inte ens med mig en handduk, den hinner jag aldrig använda ändå. På den raska promenaden hem matas bad-barnet med banan och vrålar förolämpat så fort vagnen står stilla vid rödljus och andra ovärdiga företeelser. När vi kommer hem får hon lunch, en slurk ljummen kroppsmjölk på det och sen kan hon gosa med sin gula snutte i timme, om jag har tur. Den timmen behöver jag med för att återhämta mig från veckans svettigaste träningspass, en utmaning psykiskt och fysiskt- babysimningen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *