Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Babysim idag och helgen igår

January 11th, 2016 | Posted by Jess in Filosoferande.

Då var det måndag igen och vi har varit på babysimmet som vi båda två, Elsa och jag, gillar ganska mycket. Det är bara så stressigt för mig att timea så att Elsa är lagom mätt, inte trött och törstig tills det börjar. Annars blir det inte så kul för nån av oss. I natt slog hon dessutom på stort och sov som en gris från 19.00 till kl. 5, då käkade hon lite bröstmjölk och sen sov hon igen till 7.40! Så. Sjukt. Har aldrig hänt innan och kommer troligtvis inte hända igen förrän hon är 14, men det accepterar jag.

Detta förde ju dock med sig att morgon-tuppluren som bör hinnas med innan simningen inte var att tänka på eftersom hon inte var trött så tidigt. Så det fick bli 20 minuter i vagnen istället, medan jag gick runt med henne i spöregnet och frös.

Sen åt vi lunch, en omelett för mig och kyckling och couscous för Elsa. Nu har jag suttit vid datorn ett tag medan hon sover och snart vaknar hon väl så att vi kan leka och läsa böcker. Kanske dricka nån te, jag känner mig fortfarande frusen.

Vi håller på att planera bröllop också, Eric och jag. Det känns lugnt än så länge eftersom lokalen är bokad och mat, personal och dryck också organiseras genom dem. Dock vill jag köra mycket DIY, pyssla själv, för att få ner kostnader och dessa projekt ska med fördel inte påbörjas en vecka innan vi gifter oss. Så jag ska försöka ha lite koll, börjar pula på inbjudningarna, fatta lite beslut och skriva lite texter och engagera lite folk. Det blir nog bra det här. SVINDYRT men bra.

Elsa har varit ett ljus hela helgen, hon lekte med Mira, som hon avgudar, i lördags och grät när hon åkte hem. Mira fick till och med en puss, vilket inte ens Eric får särskilt ofta. Samtidigt har hon också varit väldigt förtjust i sin pappa de senaste dagarna, vilket vi älskar alla tre. Jag får vara i fred lite för en gångs skull och Eric får leka loss med henne på golvet.

Denna veckan ska vi till kyrkan, sen leka med den tyska mammagruppen på onsdag, kanske handla nån matta till vardagsrummet och städa bort julen. Det går snabbt, som vanligt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *