Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Att göra av med tiotusen kronor…

November 29th, 2011 | Posted by Jess in Australien. | Plugg.

… på under tre minuter är hyffsat enkelt när man köper en flygbiljett till Australien. Det är alltså så att nu finns det ingen återvändo, den 18e februari sätter jag mitt nervösa arsle på ett flygplan i Frankfurt, åker till Singapore först för en kort paus och sedan vidare mot Adelaide där jag landar 25 timmar senare. Det är väldigt långt till Australien har jag förstått. Alltså, jag har ju varit på Nya Zeeland, ännu längre bort, innan, men nu är det allvar på riktigt på något vis. Jag kommer att vara borta nästan exakt fyra månader och två veckor innan jag åter igen får kasta mig i armarna på pojkvännen i Tyskland. Ni ska veta att jag känner mig säker. Säker på att det här är vad jag vill, säker på att jag kommer klara av att plugga och bo på andra sidan jorden. Och säker på att E kommer att vänta på mig och jag på honom. Livet är till för att levas. Det är bara att bita ihop, kämpa på och tänka “det som inte dödar dig, gör dig starkare”.

Jag planerar att vara stark som en kortväxt, blåögd, skånsk oxe när jag kommer tillbaks till Europa den 3 juli.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 Responses

 • Malin Nyman says:

  Iiiih, så spännande! Tänk om man hade haft tiotusen kronor extra att åka o hälsa på dej i vår…

 • anna says:

  GRATTIS! Gode guuud så häftigt! Tiden kommer flyga förbi eftersom allt kommer vara så nytt och spännande, du kommer knappt ha tid att sakna the love of your life medan du har the time of your life! (observera: KNAPPT sakna, för en liten boll av längtan i bröstet har man ju alltid när man är långt ifrån sin käreste). Men du kommer ha det så fantastiskt, åh jag är avundsjuk!

 • Rosita says:

  Hittade din blogg i en kommentar hos Fia Fit och blev nyfiken på just det där med Australien. Min tvillingsyster bor där. Skulle dit och “jobba lite” och sen komma tillbaka hem igen. Det var i maj 2003 och hon han träffa min förstfödda i ca en månad. Hon är kvar där. Med engelsk sambo och två barn.

  Säger verkligen inte att det kommer att hända dig men när föräldrar och syskon i min bekantskapskrets vinkar hejdå till sina barn resp. syskon på tillfälligt besök till Aussieland så kan jag inte låta bli att tänka på – och bli lite ledsen – att min syster bosatt sig så långt bort att vi ses ca var 3-4 år …

  Jag planerar att resa dit i november. Nu sågs vi så sent som i julas (under sju veckor).
  🙂
  Hälsningar Rosita

  • Jess says:

   Hej Rosita! Kul att du hittade hit! 🙂 Jag kan verkligen förstå det där med att bo långt borta. Min pojkvän är ju tysk så troligtvis kommer jag bosätta mig här när jag har pluggat färdigt i Sverige. Trots att avståndet inte är enormt så tycker såklart både jag och mina föräldrar att det inte är idealt.. Varma hälsningar tillbaks!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *