Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Ändrade planer för hela världen

March 19th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

Ni kan tro att jag hade en fantastisk helg! Så fantastisk att jag inte ens hann skriva något här i söndags kväll. Jag packade ner en massa ofläckiga, fina kläder till både Liva och mig i min fina Rimowa-resväska. Bland annat hade jag ett par coola, högklackade vinröda mockaboots med spetsig tå som jag längtade att få använda. Även min nya Sandberg-väska i svart skinn skulle ut och luftas, det händer inte heller så ofta i småbarnsvardagen. Vi åkte till flygplatsen och mötte upp Izabella där. Tog en liten frukost vid gaten, innan vi blev upgraderade och fick åka buisnessklass med SAS till Stockholm. Där checkade vi in på fräscha Scandic Haymarket mitt i stan och poppade direkt en flaska prosecco för att fira tjejhelgen som hade kört igång. Ja, sen väntade nästan tre hela dagar med snack och skratt och god mat och djupa samtal och trams. Så välbehövligt och så skönt att kunna få komma iväg från mitt vanliga liv en stund.

INTE. För inget av det där blev ju av. En liten missunsam och otrevlig pandemi som heter Corona stoppade oss. Fast det var väldigt nära att vi åkte ändå, så sugen var jag på att komma iväg. Men på fredagsmorgonen, innan vi skulle sticka, hade Liva även fått feber oc hläget med Corona förvärrades hela tiden. Sverige var nog lite hispigare än Tyskland och de allra flesta fallen fanns i just Stockholm. Så vi stannade hemma. Så vansinnigt tråkigt och jag spenderade den första timmen efter det beslutet med att gråta som en bebis och tycka synd om mig själv.

Men Liva mådde inte bra på hela helgen och Corona tog över mer och mer av världens nyheter så jag var ändå nöjd med mitt beslut. Och helgen blev såklart okej ändå, även om jag inte fick använda mina nya boots och svänga med min fina väska.

Och ja, nu är ju pandemin överallt och har inskränkt vår vardag en del, även om jag som föräldraledig inte har något jobb att stanna hemma ifrån. Men Eric ska jobba hemifrån ett par dagar nu och har byggt upp ett grafiskt design-kontor i gästrummet. Förskolor och skolor är stängda så Elsa är hemma. Våra aktiviteter musiken, gympan och kören är inställda. Dessutom har de stängt alla affärer förutom mataffärerna och restauranger får bara hålla öppet till 18.00 Även lekplatserna är stängda och igår när vi var och handlade, barnen och jag, fick vi många arga blickar. Folk i allmänhet tycker nog att ungarna som potentiella smittbärare gott kan stanna hemma. Så nu är planen att vi ska försöka rasta dem i trädgården istället. Suck. Jag känner mig lite kvävd av det, men det är naturligtvis värre för dem som inte ens har en trädgård att vara i. Barnen får inte heller gå till sin farmor och farfar utan de får ses i trädgården istället. Allt för att inte smitta dem. Även Elsas kalas, ett barnkalas och ett vuxenkalas som skulle gått av stapeln på lördag och söndag har vi ställt in. Eller inte ställt in, utan skjutit på framtiden. Hon är ju fem år nu, vår lilla donna. Och tog det ändå med fattning att det inte blir nåt firande.

Ja. Så livet går vidare även för oss. Jag är inte så orolig för viruset för min egen del, men det hade ju varit skönast att inte få det. Och framförallt behöver mina svärföräldrar inte få det. Hur det blir med planerade semestrar och sånt får vi väl se helt enkelt. Först ska världen få stopp på Corona.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *