Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Andra dagen på The Migration Museum

April 12th, 2012 | Posted by Jess in Australien.

Igår var det således dags för andra dagen på museumet. Jag var inte särskilt taggad, men Catherine hade lovat oss en spännande utflykt till The Art Lab som ligger precis i närheten och där tillbringade Alessandro och jag hela förmiddagen.

The Art Lab är ett konservatorium för konst och liknande. De har fem olika verkstäder där det jobbar en massa pilliga människor med tålamod som reparerar och fixar till allt från bröllopsklänningar från 1700-talet till statyer, husfasader, tyska biblar och en massa annat.

När vi var där hade en tjej precis tvättat rent en akvarellmålning. Hon sänkte ner den i ett vattenbad och så fick smutsen och fetfläckarna på framsidan av bilden sjunka rakt igenom pappret och ut på andra sidan. Utan att bilden förstördes!

En snubbe reparerade en tjock gammal bibel. Sida för sida tog han fram, förstärkte med japanskt fiberpapper om det behövdes och gjorde rent samt lappade ryggen så att boken höll ihop.

Sen såg vi en kvinna som sydde ihop en brittisk flagga som var stor som ett helt rum. Den hade mer hål i tyget än faktiskt tyg, men hon tog kvadratdecimeter för kvadratdecimter och handsydde på handfärgat tyg i samma nyans, allt för att reparera istället för att ersätta. Alla sa det, de ville inte att sakerna skulle se nya ut efteråt, bara vara i sådant skick att de klarar sig ett tag till.

Ja, det var coolt där. Resten av dagen var långtråkig. Catherine försvann ut på ett möte så jag läste böcker om immigration och min italienske kollega suckade och gnällde mest.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *