Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

9/9-2018 – En sorgens dag?

September 9th, 2018 | Posted by Jess in Filosoferande.

1932 gick det tyska folket till val, precis som vi svenskar gör idag. Många var trötta på den sittande regeringen och ville ruska om i grytan, väcka politekerna genom att rösta på ett nazistiskt parti. De tänkte att de skulle försöka få ordning på saker och ting på den vägen, för att sen kunna rösta på ett annat parti nästa val fyra år senare. Det blev inget val fyra år sen. 1933 kommer Adolf Hitler till makten och börjar utrotningen av judar, handikappade, homosexuella, romer, krigsfångar, polacker, sovjetmedborgare och alla andra som tänker annorlunda eller ser annorlunda ut.

Är det dit vi vill ta Sverige? Jag skiter fullständigt i att många andra europeiska länder också har sett främlingsfientliga partier bli större och få fler anhängare. Sverige ska inte landa där. Vi som har kommit så långt med jämställdheten, med teknik och medicin och är duktiga på musik och barnböcker och köttbullar och möbeltillverkning och som har ett multikulturellt samhälle som fler borde upptäcka och faktiskt dra nytta av. Vi kan väl för sören inte rösta in rasistiska nazistsympatisörer i regeringen? Det vore ju helt sjukt.

Det är omöjligt för mig att förstå hur man som vuxen människa kan rösta på ett parti som gång på gång kommer med extremt främlingfientliga uttalande. De hatar alla som inte är vita män. Om de kommer till makten vill de bland annat sluta ta emot människor på flykt och istället hjälpa folk på plats. (Hur lätt det är att hjälpa dem när hela deras land är sönderbombat vet jag inte riktigt.) De vill sänka abortgränsen. (Kvinnohat.) De vill ta bort samkönades rätt att adoptera. (Vidrigt.) De vill ändra på föräldradagarsreglerna. (Kvinnor hör ju hemma vid spisen, med en unge på höften, precis som 1894.) De vill dessutom att vi lämnar EU, låser in asylsökande som väntar på svar, försvåra för utlandssvenskar att flytta tillbaka osv. Listan fortsätter i evighet. Det blir inte bättre.

Om lite drygt två timmar börjar de räkna rösterna. Jag hoppas för min egen skull, för mina barns skull och för hela Sveriges skull, att vi inte vaknar imorgon till ett rasistiskt parti med majoritet i regeringen. Det vore förödande.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *