Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

6 september 2020

September 6th, 2020 | Posted by Jess in Annat.

När vi var hemma i Sverige gick pappa förbi mig vid köksbordet en dag, lutade sig fram och sa “11 juni”. Jag fattade ingenting innan han förklarade. “11 juni var dagen då du senast skrev i bloggen.” Snacka om att vara besatt. Den där mannen behöver skaffa sig ett jobb, det hör ju jag. Men han har väl kanske också en liten poäng, jag var så duktig där ett tag och lyckades skriva en gång i veckan och även om jag inte är helt säker på varför jag gör det, så kan jag eventuellt få ihop ett inlägg idag iallafall. Men det blir ingen genomgång om vad som har hänt sen sist, för så mycket tid har varken ni eller jag.

Men det har varit sommar, så mycket är säkert. Och vi har varit på semester i Sverige. Äntligen kom vi dit, efter att inte ha träffat folk på nästan nio nånader. FÖR länge. Mest hann vi träffa Jannicke och Morris, min syster och systerson. Och det var så fint. Aldrig har vi väl haft så mycket gemensamt som vi har nu och aldrig har det känts så viktigt att hänga och ses och umgås och vara med varandra som nu. Så att våra barn också får en relation med varandra och oss. Återgien är jag tacksam över att det inte är längre mellan Sverige och Tyskland, men också ledsen över att vi inte bor i samma land. Vi hann också äta mycket glass, paddla kanot, rida häst, köra runt på Österlen och äta grejer, samt såklart spendera massa tid med mormor och morfar, aka mina föräldrar. Och Emelie och Malena! Världens bästa bästisar.

Nämen alla våra tre barn hade en riktig drömsemester och var så glada och spralliga och somnade sent och vaknade tidigt och var skitiga och sockerhöga och l y c k l i g a hela tiden. Happy kids – happy mamma.

Nu har vardagen börjat igen och Ville har börjat föris! Förra veckans tre dagar gick topp, han är blyg men snäll och ganska glad. Jag gömde mig i personalrummet också och då åkte han rutschkana och klättrade på stenar med sina nya kompisar. Det blir säkert bra det där. Han är en annan unge än Elsa och skulle det behövas så kan jag alltid tänka på att de bara är där tre timmar varje dag.

Jaha. Annars då. Vi har snart sett klart säsong 9 av Shameless. Jag ska beställa lite barnkläder ikväll. HM har 20 % på alla barnkläder och jag sorterade precis in ärvegods från Elsa och Ville till Liva, men det saknas några kortärmade bodies och kanske två par tights typ. Däremot har hon ungefär 7 par jeans, så på den fronten är det lugnt.. Strumpor var där också, hur många som helst. Lite kul är det att Liva kan ha exakt samma kläder som Elsa hade sin första höst, fast Liva ju är tre månader äldre nu än vad Elsa var. (Hoppas ni hängde med där). Mm. Roligare än så blir det inte när man är hemmastannande trebarnsmor. Just ja! Förutom HM ska jag också slå till och köpa två soffar till vardagsrummet, mörkblåa! Fina! Nya! Och några nya kuddar till och kanske ett doftljus och lite fler bokhyllor. Mer saker ska in! Och gammalt, nedsuttet, fläckigt ska ut.

Där har vi det. Kvällens blogginlägg. Hej på er!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *