Om familjelivet som svensk i T-land, mat, ungar och annat krafs.
Header

Stora sockerlistan

August 10th, 2018 | Posted by Jess in Listor.

Det är inne i bloggvärlden just nu att skriva om sötsaker och ens egna preferenser. Tror eventuellt att Egoina var först.. Och eftersom det finns få saker i detta liv som jag gillar så mycket som sötsaker, så kommer här mina svar. Enjoy!

Topp 3 smågodis?

Ooh! Tänder, alltså löständer, utan tvekan på plats ett. Men det måste vara rätt sorts tänder, inte de från Karamellkungen, till exempel. De ska inte vara så supersega liksom. Älskar även Center, orginalet med kola i såklart, och… Svårt att välja bara en till känner jag. Jo! Nu vet jag! De där platta, färgglada lejonhuvuden som är så svåra att hitta. Älskar dem. Och jumbo-gott och blandat, sura S, fudge, marknadsnougat, blå bumplingar, ferraribilar, stora sockrade jordgubbar, Malaco-fiskar och pussmunnar. Listan kan fortsätta rätt länge till.

Popcorn eller godis på bio?

Alltså, här i Tyskland finns ju inte smågodis på alls samma sätt, så här blir det bara popcorn. Dock måste man vara noga med att säga till att man vill ha salta popcorn, standard här är nämligen söta! Och det går ju icke!

Bästa chokladen?

Hmm. Kanske Marabou apelsinkrokant? Men den är svårhittad här så då svarar jag Milka Tuc också, mjölkchoklad med salta kex på.

Ostbågar eller chips?

Är egentligen ingen chips- eller ostbågemänniska, så jag köper aldrig de här två. Om någon annan har köpt kan jag dock tänka mig att äta och också gärna dippa. Chips i så fall, alltså.

Favoritchips?

Bara salt. Gärna tortillachips med salt. Eller typ de där lite “porösa” snacksen med bara salt.

Favoritdipp?

Holiday köpte vi alltid när Emelie och Malena och jag hade filmmyskväll. Jag tänker också på Ulrika och Emma som alltid körde dilldill, alltså dillchips med dilldipp. Jag gillar egentligen de flesta dippar tror jag.

Bästa mellanmålet?

Smoothie! Med bär och joghurt.

Bästa dagen-efter-maten?

Pizza, min favoritpizza. En svenska pizza, tunn och flottig, med räkor, skinka och svamp på. Och mycket ost. Och salt tomatsås.

Favoritbakelse?

Prinsesstårta, kan man svara det? Eller schwarzwaldtårtan som mormor gör, om vi nu är inne på tårtspåret.

Godaste pajen?

Rabarberpaj, helt klart. Med hemmagjord vaniljsås.

Godaste småkakan?

Havreflarn med smörkräm, kolakakor, chokladbollar, drömmar. Mormors drömmar! Eller Jannickes, det är bara de två som lyckas göra drömmar.

Bästa läsken? 

Dricker inte läsk alls ofta, men det är klart att det inte är äckligt med en iskall cola. Eller de här nya, Loka Crush, som finns i Sverige. Några sådana smugglade vi med oss hem hit nu senast.

Glass eller tårta?

Jaha, nu kom tårtfrågan. Tårta, lätt. Finns inte alls mycket glass jag gillar och blir heller aldrig akut glassugen. Det ska i så fall vara Häagen Dasz, jordgubbsglassen där är smarrig.. Men tårta ja, gillar alla tårtor som inte är geléiga eller torra. Host Tyskland host. Gillar heller inte Käsekuchen, som de älskar här, traaadig.

Favoritefterrätt som liten?

Har alltid älskar alla efterrätter. Marängsviss kanske, klassiker som återkommit. Är ju svingott, fast utan bananer ska det vara och så måste grädden ha frusit lite av glasskylan. Och med hemmagjord chokladsås blir den bäst.

Favoritefterrätt som stor?

Återigen, ge mig en efterrätt som innehåller socker så blir jag nöjd. Gärna nåt med jordgubbar, eller choklad, eller vispgrädde, eller alla ovan nämnda.

Vad beställer du som efterrätt på restaurang?

Pannacotta kanske, om det finns? Man kan säga mycket om restaurangen beroende på hur mycket kylskåp deras pannacotta smakar.

Favorit i Gott & Blandat?

Alla utom lakritsen. Hatar lakrits. Lakrits är inte godis.

Favoritgodis utomlands?

Alltså, lösgodis finns det ju knappt här. Om det finns så är det dåligt utbud, gammalt och hårt, och svindyrt. Men om man då fortsätter räkna Tyskland som utomlands, så svarar jag shakies, små fluffigt sega swirlade godisar, både mjuka och tuggmotståndiga.

Det ultimata fredagsmyset?

Chicken quesadillas med creme fraiche framför tvn, sen svenskt lösgodis, kanske några salta chips och iskall cola.

Bästa glass-smak?

Med jordgubbsås.

I GB-sortimentet då?

Twister!

Bästa godismaken?

Fruktigt…? Fast jag gillar också viol, surt och chokladigt.

 

Blev ju bara lite sugen på godis nu. Försöker att inte vräka i mig varje dag, så det får vänta tills imorgon. Kanske. Satsar på det iallafall.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *